Cooper in Nederland


Beschrijving:

Filmpje van Cooper bij het opvanggezin: http://youtu.be/-KxPOz3oIB4 en nog een https://www.youtube.com/watch?v=FPjOSHBx2sY&feature=youtu.be

Wat een lieve hond is Cooper!
In huis is hij rustig, ik heb hem nog geen enkele keer horen blaffen. Hij is dol op mijn andere honden, een reu en een teef. Vooral op mijn reu is hij gek, die is dan ook iets meer outgoing dan mijn teef. Hij maakt niks kapot. En blijft ook samen met de andere honden braaf alleen thuis als ik ga werken.
Cooper gaat graag mee naar buiten, en dan vooral naar het natuurgebied. Dan geniet hij met volle teugen, rent door de velden, door het water en door de struiken. Ik hoef hem maar zelden te roepen en dan eigenlijk alleen als hij tussen de struiken een konijnen of fazantenspoor heeft. Hij blijft altijd goed in de buurt van mijn reu of van mij. Dat is heerlijk lopen met zo'n stel vrolijke actievelingen die toch in de buurt blijven. Hij trekt niet aan de riem.Cooper maakt nooit ruzie met andere honden, hij is niet bang van verkeer en gaat braaf mee in de auto. 

Hij vindt het heel gezellig als ik samen met hem op de bank ga zitten, dan komt hij echt toenading zoeken en helemaal bij me liggen. Je ziet en hoort hem dan genieten.

Tot zo ver het ongecompliceerde verhaal van Cooper. Nu de reden waarom hij bijzondere baasjes nodig heeft. Cooper vindt mensen een beetje eng, waarschijnlijk is hij best vaak teleurgesteld in hen. Hij zal ze niks doen, dat nooit. Daar is zijn karakter veel te zacht voor. Maar hij is beslist geen allemans vriend en zal tijd nodig hebben om zijn nieuwe baas te vertouwen. Ook mensen op straat vindt hij best eng, vooral als ze ook nog op de  fiets zitten. Kleine (schreeuwende) kinderen is echt een no-go, dan breekt er echt een beetje paniek uit.
En toch is dit een geweldige hond om te hebben, je ziet hem in de vier weken dat hij nu hier is grote sprongen vooruit maken. Buiten lopen in het dorp gaat al stukken soepeler. Wanneer we in het buitengebied op stukken komen waar veel honden en bazen zijn komt hij nu al er tussen spelen. 

Dit is dus geen hond voor iedereen. Alleen op zijn plek bij iemand die geduld heeft, de hondentaal een beetje kent of die in sneltreinvaart wil leren. Niet in een drukke stad woont (dat zal in de eerste tijd niet echt makkelijk voor hem en jou zijn) en het liefst een stabiele hond heeft waar hij van kan leren en vrienden mee kan zijn. Hij heeft echt behoefte aan een betrouwbaar maatje, een mens en een hond. En iemand die graag lange wandelingen maakt, want daar is hij voor gemaakt en is dan helemaal in zijn element.

 

Deze reu werd achtergelaten in het buitenhok van het asiel, daarom weten wij niet veel over zijn achtergrond. Hij is nog wat angstig, maar dat zal wel snel bijdraaien wanneer hij ziet dat we hem goed behandelen. Hij is super mager! 

Hij loopt goed mee aan de riem en de katten laat hij met rust. Zie hem ook op VIDEO

GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Pointer (mix)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 9 Jaar
Plaats: Heinenoord
Tel. nr.: 06-28340006

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend