Gedragsproblemen

GedragsproblemenVaak en soms gaat het over communicatieproblemen (meestal).

Zonder dat u het beseft kunt u signalen afgeven die verkeerd begrepen worden....!!(het hondje op de foto blaft Spaans...)


Wanneer u doneert via deze ONLINE DONEREN App moeten wij daarover een bepaald percentage afstaan. 


Wanneer u rechtstreeks via ons rekeningnummer doneert komt het volledige bedrag op rekening van SPHOEK

NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A


In 2005 bleek dat gemeente La Nucia een contract had getekend met een asiel in Alicante om de straten vrij te houden van honden en katten. Onder druk (protest- en handtekeningenacties) van dierenbeschermers ter plaatse (waaronder Sphoek vrijwilligers) heeft de gemeente besloten een asiel te bouwen.


Het asiel kwam eind 2005. In maart 2006 werd het geopend. Sinds die tijd wordt het gerund door Spaanse en Nederlandse vrijwilligers. De gemeente heeft er een prachtig project van gemaakt. Er zijn 10 individuele hokken en 7 grote kennels waar de honden bij elkaar zitten en in roedels leven. Grote honden bij elkaar, kleine honden en de pups bij elkaar. Alle honden in het asiel worden gevaccineerd en ontwormd,  volwassen teefjes worden gesteriliseerd, dat alleen al is een enorme kostenpost.


De vrijwilligers zet zich met man en macht in voor de dieren en met behulp van steun van de gemeente, vrijwilligers en adopties wordt de verzorging van de dieren betaald.


Bezoekers van het asiel geven niet snel donaties omdat het heel mooi, nieuw en luxe is (zelfs zwembaden in de grote hokken, het is hier in de zomer enorm heet).


Nu is niet alles wat het lijkt en dat is ook hier het geval. Elke cent die ze krijgen (de vele vrijwilligers zetten zich op alle mogelijke manieren in om geld te verdienen, of het nu is d.m.v. collectes, inzamelen en verkopen 2e hands goederen, naaien hondenmanden en verkopen etc. ), wordt direct gebruikt voor de dieren. Er werd zelfs en modeshow georganiseerd.


Het asiel is zo goed en de vrijwilligers zetten zich zo in dat dit alles ook tegen hen werkt. Van heinde en ver brengen de mensen de honden naar La Nucia en niet meer naar de gemeente waar de honden gevonden worden. Geen enkele vrijwilliger kijkt nog verbaasd op wanneer de honden vastgebonden aan de bomen achtergelaten worden in de buurt van dit asiel, de brengers van de honden weten wel dat het asiel geen dieren van andere gemeenten aan mag nemen en om ze toch van een zekere dood te redden laten ze ze achter in de omgeving van het asiel.


Het asiel is overvol, de vrijwilligers werken zich helemaal een slag in de rondte om de dieren de verzorging en aandacht te geven die ze verdienen.


Alle dieren die gebracht worden krijgen de best mogelijke verzorging en goed voer. In het asiel is dag en nacht iemand aanwezig om te voorkomen dat onverlaten “gekke dingen” uithalen met de dieren. Wij weten dat in meerdere asielen honden mishandeld werden door dierenbeulen die zich ongeoorloofd toegang verschafte. Ook in La Nucia werden honden vergiftigd. Er lopen ’s avonds vreemde types om het asiel en we zijn ook bang dat er honden gestolen worden voor de jacht of voor het trainen van vechthonden etc.


Kortom een fantastische inzet van de medewerkers waarbij het belang van de honden absoluut voorop staat!

Stichting Sphoek

Maanvlinderlaan 5

5641 CE EINDHOVEN

 

E-mail: info@sphoek.com

 

Bankgegevens Sphoek :


NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A


KvK Alphen aan den Rijn: nr. 27314430

RSIN nummer 819120625

UBN nummer  6523275

EG nummer 320960