Boby (Joris) in Nederland

 
Beschrijving:

Update januari 2017:
Joris gaat met enorme sprongen vooruit. Er is bij hem een knop om gegaan en hij heeft besloten dat hij wil genieten van het leven. In een hoekje kruipen, rillen, hijgen en vluchten doet hij niet meer. Hij leert nieuwe mensen vertrouwen. Als ze hem maar lekker kriebelen. Hij gaat er dan even goed voor zitten. In huis is hij super relaxed en rustig. Joris blaft niet, écht nooit!
Buiten gaat het super goed. Joris heeft geleerd dat hij niet meer hoeft te vluchten voor andere honden. Hij maakt gewoon een ommetje of, nog mooier, hij komt recht achter de voeten van de baas lopen. Hij krijgt dan een aai over zijn bol en als we de honden gepasseerd zijn loopt hij weer vrolijk verder. Deze enorme vertrouwensband was er natuurlijk niet direct. Dit is in de loop der maanden gegroeid binnen zijn opvanggezin. En daar zijn wij heel trots op.
Joris is echt een pareltje. Het is ongelofelijk wat hij allemaal al heeft geleerd en hoe veel vertrouwen hij al heeft terug gewonnen. Het is een echte knuffel geworden.
Joris heeft veel te bieden en heeft zelf maar weinig nodig. Het enige waar hij om vraagt is rust, geduld, stabiliteit, zekerheid, vertrouwen en een heleboel liefde.
Voor Joris zoeken we een thuis waar al een of meerdere stabiele honden leven. In zijn opvanggezin volgt hij de hond des huizes overal en kopieert zijn gedrag. Dit geeft hem het zelfvertrouwen dat hij zo nodig heeft.
Joris is bang voor katten en drukke, jonge kinderen vindt hij niet fijn. Hij wordt daarom niet geplaatst bij katten en alleen bij kinderen vanaf 12 jaar.

Joris op video: VIDEO

Oktober 2016:
Allerliefste Joris (in het asiel heette hij Boby) zoekt al meer dan een jaar naar een eigen thuis. Het wil maar niet lukken. En deze jongen heeft al zoveel pech gehad in zijn leven. Gelukkig wordt hij op dit moment zeer liefdevol opgevangen in Nederland.

Joris is lief, heel erg lief! Er zit werkelijk geen kwaad vezeltje in zijn lijf. Als hij je kent, vindt hij het heerlijk om te worden aangehaald. Hij kan dan echt helemaal wegdromen. Weg van alle nare herinneringen, want Joris heeft een ellendig leven achter de rug en veel meegemaakt. Hij werd broodmager gered uit een dodingsstation in Spanje en kwam in het asiel van La Nucia. Maar zelfs in het asiel heeft hij een traumatische ervaring gehad doordat hij bijna is doodgebeten door een andere hond.
Aan al deze ellende heeft hij wat overgehouden en dat merk je in zijn gedrag. In huis is hij rustig en gemakkelijk. Hij leeft nu samen met een grote hond en dat gaat heel goed. Maar voor katten en grote groepen is hij bang en hij is vooral erg bang voor andere vreemde honden. Hij kan dan in paniek raken en vlucht als hij de kans krijgt of hij verstopt zich en gaat hevig zitten trillen en hijgen. De angst zit diep, heel diep. Het wordt wel langzaam iets beter, maar de verwachting is dat dit nooit helemaal over zal gaan.
Hij kan gelukkig ook enorm genieten van het leven nu. Dat is ook te zien op het filmpje. Naar buiten gaan vindt hij heerlijk. Als je zijn riem pakt dan staat hij te trappelen van blijdschap. En heerlijk buiten in het zonnetje liggen, maakt hem ook heel blij. Joris heeft niet zoveel nodig, gewoon iemand die van hem houdt zoals hij is.
Daarom zoeken we voor Joris iemand die hem accepteert zoals hij is. Iemand die voor hem valt, niet uit medelijden, maar omdat hij Joris is met zijn bagage en gebruiksaanwijzing.
Wat krijgt zijn nieuwe baas ervoor terug? Heel veel liefde van één van de liefste honden die we kennen en heel veel dankbaarheid. Joris is een en al goedheid en dat raakt je. Hij verdient de liefste baas van de wereld.
Joris is 8 jaar oud en nog heel fit. Hij heeft uiteraard alle inentingen gehad, is gechipt en gecastreerd.

Informatie van het opvanggezin in Nederland, waar Boby vanaf maart 2016 is:
Boby verdient het om gelukkig te worden. Hij heeft een ellendig leven achter de rug in Spanje. Nu is hij in Nederland en zoeken we een mooi thuis voor deze schat.
Boby is een rustige en lieve hond. Hij vindt het soms nog spannend allemaal, maar hij gaat wel nog steeds vooruit. Er zit geen kwaad in deze lieverd. Hij is zeker geen angstbijter en spannende dingen ontwijkt hij liever.
Hij kan even alleen zijn en sloopt niets. Hij is zeker geen hond voor in een bench. Hij is ook zindelijk en heeft geen voerbaknijd. Hij trekt niet aan de lijn als je met hem gaat wandelen.
Hij keek in het begin droevig uit z'n ogen en was erg triest, maar hij vindt het leven gelukkig weer leuk nu. Een schitterend proces om mee te maken. Zo mooi om met zo'n verwaarloosde hond een band op te bouwen.... Die band is dan voor het leven. Wie geeft deze mooie lieverd het geluk weer terug?

Boby is een gezond reutje van 8 jaar. Hij heeft geen leishmania en geen erlichia. Daarvoor is hij getest en die testen waren negatief. Hij weegt 12 kilo en is gechipt, ontwormd, ingeënt en gecastreerd. U kunt vrijblijvend kennis met hem komen maken in Naarden.

Bij het gastgezin wordt hij Joris genoemd omdat de naam Boby teveel lijkt op de naam van hun andere hond. Hij luistert dus nu naar de naam Joris.

Boby op z'n eerste dag in Nederland: VIDEO7 (8-2-2016) & voor het eerst los: VIDEO8 en in huis: VIDEO9 .

Boby samen met Luna op video nog in Spanje: VIDEO5 (dec 2015) & VIDEO6 (3 feb 2016).
En: VIDEO3 (sept 2015) & VIDEO4 (okt 2015).
Boby en Luna op video nadat ze lang niet buiten waren geweest: VIDEO1 (sept 2015)

Oorspronkelijke informatie: Boby werd samen met een andere hond (Luna) door vrijwilligers gered uit een dodingsstation (een perrera) vlak voordat ze zouden worden ingeslapen. Boby heeft een chip dus we weten hoe oud hij is. Vermoedelijk zijn ze door hun baas gedumpt om wat voor reden dan ook. Er is niets mis met ze. In Spanje worden heel veel honden gedumpt en naar een dodingsstation gebracht. Soms omdat mensen denken dat het een asiel is.
Ze waren erg bang en dat zie je op de foto's in hun ogen. Hopelijk verandert die blik in hun ogen snel en krijgen ze weer wat vertrouwen en geluk in hun leven. Boby is bruin met wit en Luna zwart met wit (met een klein beetje bruin).

17 sept 2015: Boby is nog wat angstig. Dat heeft mede te maken met een vechtpartij in het asiel waarbij Boby vreselijk is gepakt door een andere hond. Hij is toen in shock geraakt en zal tijd nodig hebben om over zijn angst heen te komen. Hij mag nu los rond lopen tussen de mensen en een paar lieve honden. Hopelijk verdwijnt zijn angst snel. Hij is erg lief en zachtaardig en verdient dit niet na alles wat hij heeft meegemaakt.

December 2015: Luna en Boby zijn nog steeds niet geadopteerd. Ze vallen niet zo op in het asiel. Ze zitten in een verblijf (een parque) met drukke jonge honden. Je merkt aan ze dat ze dat niet prettig vinden. Ze zijn rustig en gedragen zich prima naar de andere honden toe. We denken dat Boby en Luna enorm op zouden bloeien als ze uit het asiel zijn en vrolijke honden worden. Wie geeft ze een kans! Ze zijn lief en aandoenlijk en verdienen een goed leven.

BOBY WORDT FINANCIEEL ONDERSTEUND DOOR ARINA SUIKER!
Dank je wel daarvoor Arina.

Boby and Luna were rescued by volunteers from a killing station, just before they were supposed to be put down. Boby has a chip, so we know how old he is. Most likely they were dumped by their owner for whatever reason. There is nothing wrong with them. In Spain, a lot of dogs are dumped and brought to a killing station. Sometimes people think it is a shelter.
At first they were very scared as you can see on some of the photos. But luckily their fear has gone away and the are doing much better now. Boby is brown and white, Luna is black and white (with a little bit of brown). They are both very sweet.

Boby is already doing much better: VIDEO3 (24 sept 2015) & VIDEO4 (24 oktober 2015).
Boby together with Luna on video: VIDEO1 (2 sept 2015) & VIDEO2 (17 sept 2015). On video2 Boby is very frightened. This is becasue he was bitten very bad by another dog. He needed time to overcome his fear, but is doing much better now. Boby is a very sweet dog! Hopefully he will find a loving home soon. He has been through so much and deserves a good life.

 

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Onherleidbare kruising / Mezcla
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 10 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats:
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend