Boggs in Nederland


Beschrijving:

update mei 2019

Boggs is in Nederland.

Met Boggs gaat het erg goed. Hij krijgt de tijd om zich aan te passen wat hem goed lukt. Hij is trouw en volgt de opvangster overal. Hij speelt en slaapt lekker in een mandje of op de bank. Hij maakt niets kapot en is slim waardoor hij nog wel wat kan leren.

Het enige wat hij niet wil is alleen blijven, Hij is daar niet blij mee en gaat bijvoorbeeld helemaal op tilt in de auto, of bij een winkel voor de deur als de opvanger nog in het zicht is. Thuis alleen blijven vindt hij ook niet prettig, hij blaft niet maar huilen en ja dat is niet leuk.,

Boggs is wel een mannetje, is graag de baas waardoor wij op zoek gaan naar een familie zonder andere honden, beesten. Hij voelt zich dan ook opperbest en dat gunnen wij hem, een lekker rustig warm en gezellig mandje.

Lopen aan de lijn gaat goed, als hij andere honden tegenkomt wil hij altijd even gaan kijken en dat gaat goed zolang je aan de andere kant van de lijn ook de rust blijft uit stralen.

Wij zoeken voor Boggs een ervaren rustige baas, ben jij dit? 

https://youtu.be/DmWGRFm4zDw

oh ja, vergeten wij nog te melden dat Boggs doof is, daar heeft hij zelf geen last van en zijn huidige opvangster ook niet. Zij hebben samen lekker veel oogcontact en dan gaat alles prima! Laat je dus niet tegenhouden dat jij niet hoort, want hij 'weet' en voelt dat je er bent.

https://youtu.be/0EVEJ_bnaME

 

 

 

Het verhaal van Boggs!!

Boggs kwam naar het asiel in La Nucia toen hij 7 maanden oud was. Hij was gered uit de handen van een soort verzamelaar die meerdere honden aan hele korte kettingen had liggen. Als ik het mij goed herinner kwam hij met 7 honden daar vandaan in het asiel. 1 van die honden was zijn broer , ze leken als twee druppels water op elkaar. Je kon aan hun lopen zien dat ze lang niet hadden bewogen ivm de korte ketting. Hoe lang ze hebben vastgelegen weet ik niet maar wel heel lang, er zat bij geen van de honden ook maar wat bespiering op.

Hij heeft toen op het asiel samen met zijn broer aan de lijn leren lopen. Uiteindelijk is de hele groep honden geadopteerd. de broer van Boggs is naar Nederland gegaan en Boggs werd in Spanje geadopteed. Boggs was toen eindelijk een huishond en hij deed het prima. Wat een drama dat hij weer werd teruggebracht buiten zijn schuld om, hij had niets verkeerd gedaan!!!!.

We zijn er inmiddels achter dat Boggs doof is. Op 1 van de filmpjes kun je zien dat ze hem op het asiel al wat gebarentaal hebben geleerd, zo leuk om te zien. Met zijn neus tikt hij de hand aan voor hij zijn koekje krijgt

Ik heb hem afgelopen maart tijdens mijn bezoek aan het asiel meegenomen naar mijn appartement in Spanje om te kijken hoe hij zich gedraagt in huis. Nou hij gedraagt zich prima, hij is het duidelijk gewend geweest. Hij is rustig en niet nerveus. Hij is ook zindelijk en hij gedraagt zich ook als je aan het eten bent. Hij springt makkelijk in de auto en is op straat lief tegen alles. In huis ging hij gezellig naast iemand liggen, hij was zo gelukkig. Het moeilijkste was om hem weer terug te moeten brengen naar het asiel maar ik hoop dat het wel heeft geholpen om zijn kans te vergroten op een adoptie.

 

Filmpje in de auto https://youtu.be/2PiIJKBIwQo

Filmpje dat hij even mee is in huis https://youtu.be/aMZ3Thx6yFE

Filmpje dat hij geaaid wordt en gaat wandelen https://youtu.be/u525xud9moY

Filmpje dat hij geniet van de aandacht https://youtu.be/OzYUgJJzKsU

Filmpje met andere honden https://youtu.be/D8MsFbWY4xI

Filmpje dat hij los loopt https://youtu.be/xnd8TkIK1WA

Filmpje dat hij gebarentaal kent https://youtu.be/fkiuFDkzZOY

Filmpje dat hij netjes meeloopt https://youtu.be/JBDfZH_WH44

https://youtu.be/o8QwsYGnitk Boggs buiten aan de wandel 19mei 2018

https://youtu.be/2sZ7v0Iz570 Boggs buiten asiel 19 mei 2018

Filmpje dat hij speelt met andere honden https://youtu.be/3K4UFsepMf8

Filmpje dat hij speelt met Alan https://youtu.be/6o7jaHE9iDg

FOTOALBUM

Deze schat werd door ons gered toen hij 7 maanden was en kort daarna geadopteerd door een familie. Nu een jaar later is hij teruggebracht wegens " familie omstandigheden". De lieverd is helemaal van slag en begrijpt niet waarom zijn familie hem verlaten heeft...
Boggs-Kobu op video: VIDEO1 (15 feb 2017) & VIDEO2 (5 apr. 2017)

 

ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Onherleidbare kruising / Mezcla
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 9 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend