Beatle geadoteerd


Beschrijving:

Beatle kwam ruim een maand geleden bij ons in de opvang. In eerste instantie was het de bedoeling dat wij hem zouden adopteren, maar door onvoorziene omstandigheden is dat toch geen optie (ligt zeker niet aan hem!) en nu is hij op zoek naar een eigen mandje, bij iemand waar hij zijn hele leven mag blijven wonen.

Beatle is een middenslag hondje, hij is gecastreerd, in het bezit van een chip, paspoort en alle benodigde entingen. 

Tot zover de ‘normale’ dingen. Nu over zijn persoonlijkheid. Beatle heeft geen humor, hij ís humor. Hij is zo grappig, onhandig en zijn proporties zijn zo niet standaard (lange, grote poten, vrij tenger lijfje, groot hoofd). Beatle is een heel gevoelig hondje. Hij is afwachtend, heeft tijd nodig om mensen als goede wezens te zien en het duurt dan ook een tijdje voor hij toenadering zoekt. Heb je zijn vertrouwen eenmaal gewonnen, dan komt hij heel graag een knuffel brengen, en gaat hij graag met je mee, waar je ook naartoe gaat. Autorijden vindt hij leuk, wandelen vindt hij leuk, spelen vindt hij leuk, eten zo mogelijk nóg leuker. Hij heeft nogal gevoelige darmen. Hier krijgt hij brokken van een bepaald merk en daar doet hij het heel goed op, maar af en toe kan hij de verleiding niet weerstaan en vergrijpt hij zich aan kattenvoer. Dat wordt direct afgestraft met diaree..... 

Uiteraard staat het kattenvoer hoog, maar door zijn lange poten kan hij moeiteloos op de kattenvoertafel klimmen en soms vergeet ik het kattenvoer weg te zetten als ik weg ga.

Alleen blijven (eventjes) gaat prima met onze andere hond. Ik denk wel dat alleen blijven zonder hondengezelschap hem moeite zal kosten. Hij kent het huishonden-leven nog niet echt en is vrij onzeker.

Het zou dan ook het fijnste zijn als hij geplaatst kan worden bij een andere hond van wie hij kan leren wat er van hem verwacht wordt, en met wie hij samen kan spelen. Zijn voorkeur gaat uit naar het samen stuktrekken van speeltjes, oude sokken of handdoeken.... zoo leuk!

Beatle en katten gaat op zich prima, maar haalt een kat eenmaal naar hem uit dan blijft hij er lange tijd bang voor. Mensen, andere dan zijn eigen boeien hem niet echt, maar dat kan ook komen doordat alles nog zo nieuw en spannend is.

Andere honden boeien hem ook niet echt, maar voor eigen is hij heel lief.

Wat er met Beatle gebeurd is weten we niet, maar hij kan als hij slaapt ineens heel erg schrikken en dan zijn eigen achterpoot al grommend gaan bijten. Alsof hij een nachtmerrie heeft. Het gaat iets beter, maar dit gebeurt nog wel een paar keer per nacht. Als je hem dan zacht toespreekt kalmeert hij weer en slaapt rustig verder.

Door dit plotselinge bijten is hij niet geschikt bij mensen met kleine kinderen, en ook is het waarschijnlijk het beste als hij ergens kan wonen bij mensen die ervaring hebben met tweedekans honden en die hem alle tijd en rust willen geven om te wennen aan dit voor hem nieuwe leven. Iemand alleen die hem veel meeneemt, mensen met grote kinderen of oudere mensen die veel thuis zijn...... Een tuin is wel een pre, hij vindt het heerlijk om buiten rond te snuffelen of lekker in de zon te liggen (of in de tuin te graven, maar hij begrijpt al ongeveer dat dat niet echt de bedoeling is. Jammer, maar helaas).

Beatle is van oorsprong vrij langharig, maar toen hij bij ons kwam hebben we hem een kort kapsel gegeven (de trimster was helaas op  vakantie, dus het is een stukje huisvlijt geworden). Zijn haar begint alweer aan te groeien. In het echt is hij dus nóg mooier dan hij nu al is.

Beatle is te adopteren via de stichting Sphoek. Op die site zijn filmpjes van hem te zien en is meer informatie te vinden over de adoptieprocedure.

Wilt u meer informatie, foto’s of filmpjes over Beatle zelf of wilt u vrijblijvend kennis met hem komen maken, neem dan contact met ons op.

 
 

 

 

Filmpje dat hij speelt met een andere hond https://youtu.be/XBzDdyNaeAE

Filmpje dat hij speelt in de tuin bij het opvanggezin https://youtu.be/Nej3uDKiY-o

Filmpje hij geniet van het gras tijdens een wandeling https://youtu.be/PQyOaBgQxbM

Beatle is al een tijdje in Nederland en went en leert snel. Hij is nu klaar om geadopteerd te worden. Het was eerst allemaal erg nieuw voor hem. Hij kan goed met katten.

 

 

Beatle is een grappig hondje om te zien. Hij is een middelmaatje en een leuke ruwhaar. Hij is een beetje onzeker, maar wel nieuwsgierig en laat zich ook wel aanhalen. Hij kijkt een beetje de kat uit de boom en kan dan even naar je blaffen, maar erg indrukwekkend is het niet. 

Zie ook de video van 16-03-2018

 

 

ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Onherleidbare kruising / Mezcla
Grootte: 35-50 cm
Leeftijd: 6 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend


Mora voorheen Gamora is Heel lief