Carraca / Krøll in Nederland


Beschrijving:

Carraca wordt nu Krøll genoemd. Ze verblijft in Deventer.

Krøll is een mooie, energieke en vrolijke mix van Podenco en (waarschijnlijk) flat coat retriever.

Het is een teefje, ze is gesteriliseerd en in bezit van alle vaccinaties, inclusief rabiës. Dit omdat het ons idee was volgende maand voor het eerst met haar op vakantie te gaan.

Ze is geboren in maart 2020, en is in mei 2021 bij ons terechtgekomen als herplaatsing omdat de vorige eigenaar vanwege gezondheidsredenen niet goed voor haar kon zorgen. Krøll had daardoor heel weinig meegemaakt en had vooral rust, structuur en regelmaat nodig, iets wat wij haar heel goed konden bieden.
Ze is bij ons dan ook enorm opgebloeid. Ze is leergierig, aanhankelijk, vrolijk, beweeglijk en goed gehoorzaam. 
Ze heeft ongeveer de grootte van een flinke flat coat retriever, met een grappige krullende vacht. De kleur van de vacht is heel donkerbruin, waardoor ze zwart lijkt.
 
Krøll is de afgelopen weken gewend geraakt aan een ritme van "buiten activiteit" (4x per dag wandelen, waarvan minstens 1 wandeling in de bossen, en vaak in de nabijheid van andere honden) en "binnen rust". 
Ze loopt vrij in huis, heeft haar eigen plek waar ze graag ligt, is 's nachts helemaal stil, en kan ook al heel goed alleen thuis zijn (we hebben dit getest tot aan een duur van 4 uur, wat goed gaat).
Ze kan inmiddels goed aan de lijn lopen, meestal zonder te trekken (wat ze bij aanvang heel erg deed), maar daar werken we nog wel aan.
Contact met andere honden gaat doorgaans goed: we hebben voor veel speelmomenten gezorgd. Krøll stelt zich dan sociaal op en rent en springt in het rond tussen andere honden. Ze kan wel enorm ruzie maken om speeltjes en stokken, en is dan erg bezitterig. Als ze tegengas krijgt, bijt ze van zich af. Katten vindt ze erg spannend en die worden dan ook met een mix van blaffen en grommen begroet. Ze lijkt goed met kinderen om te kunnen gaan (maar die hebben we zelf niet). We merken dat ze rustiger is rond vrouwen dan rond mannen.
Als er bezoek aan huis komt, gaat dit goed, maar het begint wel met een enorm drukke start bij binnenkomst waarbij Krøll springt en blaft. Dit zakt na een paar minuten en dan is er helemaal geen probleem meer. Maar de onstuimige ontvangst is wel iets waar we serieus aan werken.
Ook blaffen naar mensen op straat - waarschijnlijk uit enthousiasme en spanning - is een onderwerp van aandacht voor ons. Deze punten pakken we aan in overleg met een persoonlijke hondencoach.
In de bossen kan ze loslopen, en als er geen afleiding is (joggers, honden of wild) luistert ze uitzonderlijk goed en is ze zeer goed op ons gericht.
Er zit echter een behoorlijk jachtinstinct in haar; als ze een haas ziet, is ze weg en duurt het behoorlijk lang voor ze weer terug is.
 
 
We hebben onlangs het pijnlijke besluit moeten nemen dat Krøll niet langer bij ons kan zijn. 
Dit omdat ze in de laatste weken, naast de grote vorderingen die we hebben bereikt, steeds meer dominant gedrag laat zien waarvan wij niet het vertrouwen hebben dat we dat goed kunnen begeleiden.
Krøll is écht geen onbetrouwbare of agressieve hond, maar de energie om samen met haar aan deze nieuwe onvoorspelbare dingen te werken kunnen wij niet meer opbrengen, zeker niet na de toch al intense periode die het "haar weer op de rit krijgen" voor ons was. 
Dit hebben we besloten na goed overleg met de dierenarts (Krøll is in blakende gezondheid) en de hondencoach.
 
Juist omdat Krøll zo'n bijzondere hond is met zoveel mogelijkheden, vinden we het belangrijk dat ze een goed nieuw onderkomen vindt.
De foto's geven een indruk van haar uiterlijk en uitstraling.
We geven graag meer informatie aan serieus geïnteresseerde mensen.

---------------------

Filmpje met een flostouw https://youtu.be/UYv6KV8EK8c

Filmpje https://youtu.be/O4fhFoY3e6s

Filmpje in het puppypark https://youtu.be/e4bo8uJ3srk

Filmpje met allemaal pups https://youtu.be/CVndRgUBv0U

Filmpje met broertjes en zusjes https://youtu.be/bYfnidcV0V0

Cliper, Cendal, Caique, Calaluz, Carraca, Candray en Chalana zijn pups van Pascua. Ze zijn op het platteland geboren en gered door vrijwilligers. Ze groeien in het asiel op samen met hun moeder. Pascua is een middelgrote podenco van ongeveer 25kg. We denken dat de vader ongeveer 25-30 kg. weegt en op een waterhond lijkt. De moeder heeft een fantastisch karakter. Ze is lief, rustig, braaf en ze laat ons zonder problemen bij de pups. Alle pups zijn vrolijk en actief. Caique lijkt op dit moment het rustigst. Verder weten we nu nog niet wat hun karakter zal zijn.

-

ANDERS!
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 4 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend


Mora voorheen Gamora is Heel lief