Acho in Nederland


Beschrijving:

Acho (herder*husky*akita*pointer) is een slimme, leergierige, sociale, lieve maar ook kwetsbare jongen. Wij hebben hem de bijnaam 'knapperd' gegeven. Acho komt namelijk letterlijk en figuurlijk van ver.

Hij heeft met zijn moeder, broertje en zusje door Spanje gezworven. Toen zijn moeder werd aangereden is hij een aantal maanden opgevangen in ons asiel. Toen hij in januari 2021 naar Nederland kwam was hij erg bang, hij had nog niet eerder bij mensen gewoond. Sindsdien heeft hij erg veel geleerd.

Binnen is het een hele lieve, relaxte en bovenal speelse hond. Hij is dol op knuffelen met de mensen die hij goed kent. Buiten lopen gaat ook goed. Hij luistert en trekt niet aan de lijn, alleen ongecastreerde reutjes vindt hij spannend. Acho gaat goed op routines en structuur, maar gaat ook graag wandelen. Zijn emotionele emmertje zat erg snel vol toen hij net in Nederland aankwam, maar nu gaan uitjes van twee uur meer dan prima.

Moet hij nog iets leren? Alleen blijven gaat goed, maar niet te lang. We verwachten dat dit met een andere stabiele hond of in een roedel honden beter zal gaan. Autorijden vindt hij echt niet fijn en zal moeten worden getraind.

We zijn ontzettend gek op deze knapperd (en hij op ons) maar we merken aan alles dat hij het liefst de hele dag met hondenvriendjes is. Het is een echte honden hond. Hij heeft de veiligheid en het comfort van soortgenoten nodig om zich verder te ontwikkelen en de blije hond te kunnen zijn die hij van binnen is. We denken dat een ruim, rustig thuis met een geduldig en liefdevol baasje, waar gespeeld (en gerelaxt) kan worden met andere viervoeters de ideale omgeving voor hem is.

Met Acho heb je er een fijne honden hond en hele lieve trouwe vriend bij! Acho is bijna twee jaar oud.


 

Filmpje in de tuin met een hond https://youtube.com/shorts/L98u_v4lr2U?feature=share

Filmpje met een stok aan de wandel https://youtube.com/shorts/T0LeoXNHmZY?feature=share

 

 

Filmpje buiten met Pijo en Miaja https://youtu.be/LVzE71lJEZ4

Filmpje buiten het asiel https://youtu.be/WSfwmd1DJvw

Filmpje https://youtu.be/PFtp-hijAw8

Filmpje met Pijo en Miaja https://youtu.be/Fg3ubjNxTio

Filmpje met andere honden https://youtu.be/dF8zEWnG7Ks

Filmpje in het park https://youtu.be/we8TKksxeys

Filmpje in de kennel https://youtu.be/AiApAOkCcqc

Filmpje dat hij het nog spannend vindt https://youtu.be/PMpJZce6kmQ

Filmpje dat hij voorzichtig ruikt https://youtu.be/CthMWYYN3ig

Acho is samen met Pijo en Miaja in het asiel terecht gekomen. Alle drie waren ze erg bang, maar met geduld en voorzichtig contact met vrijwilligers zijn ze nu al een stuk vrijer geworden. 

 

-

ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 4 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend