medisch

Medisch


Honden uit het buitenland lopen een klein risico om bepaalde ziektes mee te nemen naar Nederland. Het moeilijke is dat ze niet altijd van tevoren aantoonbaar zijn. Vaak is het zo dat dit zich pas openbaart d.m.v. bloedonderzoek als de hond echt ziek is en/of symptomen heeft. Dit kan ook maanden tot jaren later zijn.

Let wel: het aantal besmette honden in Nederland is zeer klein!!

Geen rede tot bezorgdheid wanneer de hond zich gewoon gezond gedraagt.

Maar wanneer er twijfels zijn over zijn/ haar gezondheid, bespreek dit dan zeker met de dierenarts of neem contact op met ons. 

 

  • leishmaniasymptomenbehandeling
  • Erlichia
  • Hartworm (in 5 jaar tijd ben ik het hier één keer tegengekomen)
  • Diaree
  • Giardia
  • Heupdysplasie  uniek: behandeling om HD te voorkomen bij pups
  • Huisdierenverzekering
  • Grootbrengen pups

Ook Nederlandse honden kunnen Mediterrane ziektes hebben zonder dat hun eigenaren het beseffen. Velen nemen hun hond mee op vakantie naar zuidelijke landen (soms op maar een paar uur rijden van Nederland) zonder hun hond extra te beschermen.Wanneer de hond dan (soms jaren later) ziek wordt denkt niemand meer aan die ene keer dat Fifi mee op vakantie was. Sommige Nederlandse dierenartsen zetten zich af tegen buitenlandse honden, hoogst waarschijnlijk omdat ze er niet genoeg geïnformeerd zijn over de symptomen en behandelingen van Mediterrane ziektes. Misschien toch niet echt handig?

 


 

Wanneer u doneert via deze ONLINE DONEREN App moeten wij daarover een bepaald percentage afstaan. 


Wanneer u rechtstreeks via ons rekeningnummer doneert komt het volledige bedrag op rekening van SPHOEK

NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A


Dierenartsen in Nederland

Vrij frequent  attenderen wij  onze adoptanten in Nederland dat de verschillen in tarieven die de dierenartsen  hanteren enorm zijn.  Het is altijd zinvol om eens rond te bellen bij dierenartsen in de omgeving om te informeren naar de tarieven. Het loont beslist de moeite!  Moet uw hond een bloedtest ondergaan dan kunt u vooraf eens informeren naar de prijs.Het bloed hoeft alleen maar opgestuurd te worden en wordt onderzocht in een laboratorium. Het is geen moeilijke of duren handeling. Ook kan er niet veel verschil zitten in het tarief voor een vaccinatie.


Weet u een dierenarts die schappelijk is , dan stellen we het heel erg op prijs wanneer u ons het adres e-mailt, zodat wij een overzicht voor onze vrijwilligers kunnen maken. info@sphoek.com

Stichting Sphoek

Maanvlinderlaan 5

5641 CE EINDHOVEN

 

E-mail: info@sphoek.com

 

Bankgegevens Sphoek :


NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A


KvK Alphen aan den Rijn: nr. 27314430

RSIN nummer 819120625

UBN nummer  6523275

EG nummer 320960