De reis

Wanneer u doneert via deze ONLINE DONEREN App moeten wij daarover een bepaald percentage afstaan. 


Wanneer u rechtstreeks via ons rekeningnummer doneert komt het volledige bedrag op rekening van SPHOEK

NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2ADe reisWanneer kan de hond vertrekken?


Wij zijn afhankelijk van:

  • de dierenarts (vaccineren, testen, eventueel steriliseren, chippen etc.),
  •  of er een transport over de weg beschikbaar is,
  •  van mensen die naar Nederland gaan en honden mee willen nemen,
  •  of er op de betreffende vlucht nog plaats is
  •  of u die datum de hond af kunt halen,
  •  of we het vervoer naar Alicante kunnen regelen,
  •  of wij een vrijwilliger beschikbaar hebben voor opvang op de luchthaven in NL.


 Gemiddeld duurt het een week of 4, maar wij kunnen u pas zekerheid geven wanneer de vlucht geboekt is.

Wij adviseren u niet eerder vrij te nemen om teleurstelling en stress (zowel bij u als bij ons) te voorkomen.

De reis naar Nederland gaat per vliegtuig. In het verleden zijn ook wel eens honden met speciaal vervoer over de weg gegaan. Maar het is een lange rit . Vliegen is voor de honden een stuk comfortabelerWanneer u  bij ons een hond reserveert, gaan wij op zoek naar mensen die vanaf Alicante naar Nederland reizen (met Transavia) en het dier op hun ticket mee willen nemen. Vaak zijn dat SPHOEK medewerkers of familieleden, vrienden of kennissen van SPHOEK medewerkers.


Transavia accepteert maximaal 2 kennels per vlucht. Dit zijn speciale kunsstof kennels goedgekeurd door de vliegmaatschappij.

Kleine hondjes tot 10 kg. mogen als handbagage in een speciale tas in de cabine. Per vlucht mogen er 4 hondjes in de cabine reizen.


De overdracht

Bij de overdracht van de hond, meestal op de luchthaven van aankomst, worden de adoptiepapieren ondertekend en de hond aan u overgedragen.


Wij vragen adoptanten die hun hond af komen halen mee te nemen: water, een drinkbakje en een rol keukenpapier.

De honden hebben namelijk een tijd in de transport kennel gezeten en dan ook nog stress….een ongelukje kan zomaar gebeuren. Vergeet u niet om een  halsband en hondenriem mee te nemen!


Tip: Wanneer u de riem om uw schouders hangt tijdens het wachten bent u herkenbaar voor anderen die een hond af komen halen en kunt u misschien gezamenlijk de wachttijd doden.


 

Wanneer de hond speelgoedjes heeft zullen wij deze meegeven in de transportkennel. De meeste asielhonden hebben geen speelgoed, ze leven in groepen en speelgoed of kluifjes zou jaloezie en ruzie kunnen uitlokken. Vaak geven we in de vliegkennel toch een speelgoedbeestje mee zodat u meteen iets heeft met hun eigen geur.Aankomst op de luchthaven in Nederland


De ontvangst op de luchthaven is altijd een bijzonder feestelijke gebeurtenis.


Wij vinden het heel leuk om zo nu en dan foto’s te ontvangen en te horen hoe het met uw nieuwe gezinslid gaat. Dat motiveert ons ook weer om door te gaan.


Wanneer u foto's en verhaaltjes over uw hond naar ons e-mailt dan kunnen wij dat bij het nieuws zetten. Op die manier kan iedereen meegenieten en zien wat voor leuke honden wij bemiddelen.