Adoptie naar Nederland

Stichting Sphoek

Maanvlinderlaan 5

5641 CE EINDHOVEN

E-mail: info@sphoek.com

Bankgegevens Sphoek :

 

NL40 INGB 0005 232838

BIC: ING BNL 2A

 

KvK Alphen aan den Rijn: nr. 27314430

RSIN nummer 819120625

U woont in Nederland en heeft interesse in een van onze honden

 

Wanneer u interesse hebt in één van onze honden kunt u onderaan de gegevens van de hond "meer informatie" aanvinken.

 

Of u kunt een e-mailbericht sturen naar info@sphoek.com.

 

U kunt ons ook meteen alvast het één en ander over uzelf vertellen en uw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, uw gezinssamenstelling, of er andere dieren bij u wonen en hoeveel uur per week het dier alleen moet doorbrengen.

Wij zullen contact met u opnemen en proberen in te schatten of er een goed match kan zijn tussen u en het dier. Tot de aankomst in Nederland zullen we u telkens informeren hoe het met uw aankomende gezinslid gaat. We proberen regelmatig nieuwe foto 's te sturen en zelfs het maken van een video behoort tot de mogelijkheid.

 

 

REALISEERT U ZICH DAT WANNEER U EEN HOND BIJ ONS ADOPTEERT U ER TWEE REDT. UW HOND MAAR OOK DE HOND DIE WE DAN WEER IN ZIJN OF HAAR PLAATS KUNNEN OPNEMEN.

 

 

 

Adoptiekosten

voor een hond naar Nederland is EUR 295,= dat is inclusief:

 

  • Ontworming,
  • Vaccinaties, volwassen honden worden gevaccineerd met een grote cocktail en rabies, Pups worden gevaccineerd naar gelang dit mogelijk is (klik hier voor meer informatie)
  • Geïmplanteerde identificatiechip,
  • Europees hondenpaspoort,
  • Bloedonderzoek; er wordt bij volwassen honden getest op leishmania en Erlichia,
  • Transport naar de luchthaven,
  • Vlucht naar Nederland,
  • Vervoer van de vliegtuigkennels terug naar Spanje.

 

 

 

Sterilisatie van volwassen teefjes (dat is na de eerste loopsheid) gebeurt standaard bij het asiel in Spanje en is daarom bij het adoptiebedrag inbegrepen.

Het grootste gedeelte van onze reuen die op volwassen leeftijd naar NL komen zijn gecastreerd. Uitzonderingen daargelaten.

 

 

ADOPTIEOVEREENKOMST KLIK HIER!

 

 

Wij verzoeken u het adoptiebedrag zo'n twee weken voor aankomst in Nederland over te maken op ING rekening 5232838

IBAN NL40INGB0005232838 - BIC INGBNL2A ten name van Sphoek Eindhoven, onder vermelding van de naam van de hond.

 

 

 

 

 

Extra onderzoeken

 

Wanneer u een hond die nog in Spanje is wilt adopteren en uit wilt sluiten dat hij of zij slechte heupen heeft, bieden wij de mogelijkheid om vooraf de heupen te laten röntgenen. Op die manier heeft u meer zekerheid of deze in orde zijn. U kunt dit laten doen voor EUR 75,=. Graag vooraf te voldoen.

Daarna kunt u beslissen of u de hond wel of niet wilt adopteren. Alleen zo heeft u zekerheid dat de heupen en of ellebogen in orde zijn.

 

Uiteraard kunnen wij naar wens allerlei onderzoeken laten doen, tegen het tarief dat het asiel moet afrekenen. Dat bedrag is altijd lager dan u als particulier zou betalen.

 

Ondanks dat het asiel waar wij mee samenwerken propvol zit, gaan wij bij het plaatsen van onze honden zo zorgvuldig mogelijk te werk. Bij twijfel van onze kant behouden wij ons het recht voor om te weigeren een hond te plaatsen.

 

Mediterrane ziektes

Veel mensen zijn bang om een hond uit het buitenland te adopteren en hebben als argument de ziektes die deze honden kunnen hebben.

 

Dat klopt inderdaad. Maar realiseert u ook dat er heel veel honden in NL rondlopen die al eens met hun baas op vakantie zijn (zuid-Belgie/Frankrijk etc) geweest en daar zonder dat iemand het in de gaten had op bijvoorbeeld een terrasje besmet zijn geraakt.

 

 

Dus wanneer u in Nederland een hond aanschaft bestaat ook de mogelijkheid dat deze hond een ziekte bij zich draagt.....

Onze honden zijn vaak mixjes en daardoor veel sterker dan de vaak doorgefokte rashonden en kunnen met Mediterrane ziektes stokoud worden. Meer informatie hierover kijk bij medisch.

 

In Nederland zitten de asielen vol

 

Hebt u al eens gekeken of in de Nederlandse asielen een hond zit die bij u past? Mochten u daar niet kunnen slagen hopen we dat u een buitenlandse hond een kans geeft.

 

In Nederland worden jaarlijks gemiddeld 180.000 honden aangeschaft. In de Nederlanse asielen komen gemiddeld 20.000 en nu tijdens de crisis naar schatting 21.000 honden terecht. Dit betekent dat jaarlijks bijna 159.000 mensen elders een hond aanschaffen. Een aantal van hen hopenlijk via ons....