Adoptie naar Nederland

U woont in Nederland en heeft interesse in een van onze honden


Wanneer u interesse hebt in één van onze honden kunt u onderaan de gegevens van de hond "meer informatie" aanvinken. 


Of u kunt  een e-mailbericht sturen naar info@sphoek.com. 


U kunt ons ook meteen alvast het één en ander over uzelf vertellen en uw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, uw gezinssamenstelling, of er andere dieren bij u wonen en hoeveel uur per week het dier alleen moet doorbrengen.

Wij zullen contact met u opnemen en proberen in te schatten of er een goed match kan zijn tussen u en het dier. Tot de aankomst in Nederland zullen we u telkens informeren hoe het met uw aankomende gezinslid gaat. We proberen regelmatig nieuwe foto 's te sturen en zelfs het maken van een video behoort tot de mogelijkheid.REALISEERT U ZICH DAT WANNEER U EEN HOND BIJ ONS ADOPTEERT U ER TWEE REDT. UW HOND  MAAR OOK DE HOND DIE WE DAN WEER IN ZIJN OF HAAR PLAATS KUNNEN OPNEMEN.


Adoptiekosten

voor een hond naar Nederland is EUR 335,= dat is inclusief:


  • Ontworming,
  • Vaccinaties, volwassen honden worden  gevaccineerd met een grote cocktail en rabies,                                                                                                                                                Pups worden gevaccineerd naar gelang dit mogelijk is  (klik hier voor meer informatie) 
  • Geïmplanteerde identificatiechip,                           
  • Europees hondenpaspoort,
  • Bloedonderzoek; er wordt bij volwassen honden getest op leishmania en Erlichia,
  • Transport naar Nederland,
  • Speciaal ontsnappingsproof tuig en of - halsband,
  • Het op uw naam zetten van de identificatiechip.Sterilisatie van volwassen teefjes (dat is na de eerste loopsheid)  gebeurt standaard  bij het asiel in  Spanje en is daarom bij het adoptiebedrag inbegrepen.

Het grootste gedeelte van onze reuen die op volwassen leeftijd naar NL komen zijn gecastreerd. Uitzonderingen daargelaten.DE REIS NAAR NEDERLAND KLIK HIERVOORBEELD ADOPTIEOVEREENKOMST KLIK HIER!  

Het adoptiebedrag word overgemaakt op  ING rekening van Sphoek IBAN  NL40INGB0005232838  -    BIC INGBNL2A       
Ten name van Sphoek Eindhoven, onder vermelding van de naam van de hond.

Mediterrane ziektes

 

 

Veel mensen zijn bang om een hond uit het buitenland te adopteren en hebben als argument de ziektes die deze honden kunnen hebben.


Dat klopt inderdaad. Maar realiseert u ook dat er heel veel honden in NL rondlopen die al eens met hun baas op vakantie zijn (zuid-Belgie/Frankrijk etc)  geweest en daar zonder dat iemand het in de gaten had op bijvoorbeeld een terrasje besmet zijn geraakt.Dus wanneer u in Nederland een hond aanschaft bestaat ook de mogelijkheid dat deze hond een ziekte bij zich draagt.....

Onze honden zijn vaak mixjes en daardoor veel sterker dan de vaak doorgefokte rashonden en kunnen met Mediterrane ziektes stokoud worden. Meer informatie hierover kijk bij medisch.


   

In Nederland zitten de asielen vol


Hebt u al eens gekeken of in de Nederlandse asielen een hond zit die bij u past? Mochten u daar niet kunnen slagen hopen we dat u een buitenlandse hond een kans geeft.


In Nederland worden jaarlijks gemiddeld 180.000 honden aangeschaft. In de Nederlanse asielen komen gemiddeld 20.000 en nu tijdens de crisis naar schatting 21.000 honden terecht. Dit betekent dat jaarlijks bijna 159.000 mensen elders een hond aanschaffen. Een aantal van hen hopenlijk via ons....Extra onderzoeken


Wanneer u een hond die nog in Spanje is  wilt adopteren en uit wilt sluiten dat hij of zij slechte heupen  heeft,  bieden wij  de mogelijkheid om vooraf de heupen te laten röntgenen. Op die manier heeft u meer zekerheid of deze in orde zijn. U kunt dit laten doen voor EUR 75,=. Graag vooraf te voldoen.

Daarna kunt u beslissen of u de hond wel of niet wilt adopteren.  Alleen zo heeft u zekerheid dat de heupen en of ellebogen in orde zijn.


Uiteraard kunnen wij naar wens allerlei onderzoeken laten doen, tegen het tarief dat het asiel moet afrekenen. Dat bedrag is altijd lager dan u als particulier zou betalen.


Ondanks dat het asiel waar wij mee samenwerken propvol zit, gaan wij bij het plaatsen van onze honden zo zorgvuldig mogelijk te werk. Bij twijfel van onze kant behouden wij ons het recht voor om te weigeren een hond te plaatsen.


Stichting Sphoek

Maanvlinderlaan 5

5641 CE EINDHOVEN

 

E-mail: info@sphoek.com

 

Bankgegevens Sphoek :


NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A


KvK Alphen aan den Rijn: nr. 27314430

RSIN nummer 819120625

UBN nummer  6523275

EG nummer 320960

Wanneer u doneert via deze ONLINE DONEREN App moeten wij daarover een bepaald percentage afstaan. 


Wanneer u rechtstreeks via ons rekeningnummer doneert komt het volledige bedrag op rekening van SPHOEK

NL40  INGB  0005 232838

BIC:  ING BNL 2A