Vluchtbegeleider

Stichting Sphoek

Maanvlinderlaan 5

5641 CE EINDHOVEN

E-mail: info@sphoek.com

Bankgegevens Sphoek :

 

NL40 INGB 0005 232838

BIC: ING BNL 2A

 

KvK Alphen aan den Rijn: nr. 27314430

RSIN nummer 819120625

 

Vluchtbegeleider

 

U kunt zich aanmelden bij het asiel van La Nucia tel: 00 34 648100640

of bij Engelien Steenbruggen tel: 00 34 657891335

 

Wanneer u zich aanmeldt is het nog niet altijd gezegd dat er ook een hond mee kan. Er kunnen maximaal 2 kennels in het ruim, soms is het al vol! Ook kan het gebeuren dat we op dat moment geen hond gereed hebben om te vliegen, omdat we een aantal vluchten kort op elkaar aangeboden krijgen.

 

U kunt zich hier online aanmelden dan staat u meteen in onze planning. mocht dit niet lukken wilt u dan een e-mailtje sturen naar Engelien@sphoek.com?

 

Kijk hieronder voor nog meer informatie.

 

 

Een enkeltje geluk

 

Asielhonden waarvoor wij een baas hebben gevonden in Nederland of naar een gastgezin in Nederland gaan, kunnen meevliegen op een ticket van een Transavia passagier. Dit is voor de dieren die vaak al veel ellende en stress achter de rug hebben de meest comfortabele en snelste manier van reizen. In de ochtend nog op de betonnen vloer van het asiel en een paar uur later in een eigen mandje.

Dat gun je toch iedere hond?

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Met uw boekingscode kunnen we als er nog plaats is in het vliegtuig (per vlucht mogen er maximaal 2 kennels mee. En 4 passagiers mogen met een huisdier in cabine reizen en vol is vol), kunnen wij aan de slag. De kosten betalen wij met onze creditcard. (meteen na het boeken ontvangt u van Transavia uw e-mail een bevestiging van onze betaling). Uiteraard nemen wij ook contact met u op.

Vertrek vanaf Alicante

Wij ontmoeten u op een afgesproken tijd op de luchthaven Alicante. Als u daarmee akkoord gaat, dan ontmoet u onze vrijwilligers anderhalf uur voor vertrek in de rij voor de incheck balie. U checkt in zoals u gewend bent, onze vrijwilliger helpt u hierbij en overlegt de benodigde papieren. Wij ontfermen ons over de hond. U hoeft deze in feite niet eens te zien. Na het inchecken kunt u zoals u gewend bent lekker gaan shoppen of wat gaan drinken. Wij regelen de rest.

 

Voordat de transportkennel in het vliegtuig gaat wordt deze volledig gescand. Daarna wordt de hond door het grondpersoneel overgenomen en naar het vliegtuig gebracht.

Aankomst op de luchthaven in Nederland

 

Dit is het moment dat wij u vragen een paar minuten aktie te komen. De kennel met daarin de hond wordt afgegeven bij de koffers. U vraagt het luchthavenpersoneel of ze de hond op een kar willen zetten (het handigste is wanneer u met een transportkar klaar staat). Daarna duwt u deze circa 20 meter verderop naar de uitgang.

 

In de aankomsthal ziet u meteen onze Nederlandse vrijwilligsters en de nieuwe baas (het kan in sommige gevallen ook een gastgezin zijn). Het is vaak een hele feestelijke gebeurtenis, gezinnen kijken soms al weken lang naar dit moment uit. Onze medewerkers staan meteen bij de uitgang.

Ze zijn in de regel in oranje gekleed zodat u ze gemakkelijker kunt herkennen. Natuurlijk herkennen zij u meteen aan de kennel.