Jet


Beschrijving:
Jet is een teef, een Podenco-Galgo-kruising, geboren in Spanje, toen ca. 6 maanden in een gezin in Zwitserland, daarna een tijdje bij mensen in België die al een Berner Sennen-hond hadden dat niet goed ging sinds 2 februari 2024 bij mij in De Steeg, een echt hondendorp, veel van mijn dorpsgenoten hebben een hond en komen langs mijn huis om naar de volkstuinen en bos te wandelen. Jet is inmiddels 5 jaar.

Jet is waaks, dominant en snel onverdraagzaam naar andere honden: zijn andere honden druk, kefferig, onzeker en/of stoeien ze te wild in haar beleving dan gaat ze het regelen, wat betekent: ze gaat er tussen staan grommen en met risico van bijten. Jet heeft 2x een serieuze uitval gedaan met bijtschade naar honden. Beide honden wonen in mijn directe omgeving.
Met veel honden in mijn dorp kan ze wel overweg, die verdraagt ze en laat ze links liggen.
Jet heeft dus uitvalgedrag ook naar tweewielers (fietsen, brommers en motoren), soms ook naar groepjes hardlopers.

Jet is geen hond voor een beginnende hondenverzorger, je moet ervaring hebben en dominant gedrag kunnen herkennen en mee om kunnen gaan. Jet heeft een duidelijke en consequente leiding nodig, die accepteert ze ook.
Jet heeft een behoorlijk jachtinstinct en kan anders dan losloopgebieden niet loslopen. Ze luistert, ze is zindelijk en kent de basiscommando's, ze kan goed aan de leiband/riem lopen.
Ze is slim en weet goed wat er van haar verwacht wordt maar haar karakter zit haar soms in de weg.

Jet is naar mensen lief en betrouwbaar, ze vindt borstelen en knuffelen heel fijn en gaat daar echt voor zitten en is graag bij je in de buurt.
Ze reageert nauwelijks op katten, hoe ze met (drukke) kleine kinderen is weet ik niet.

Ik zoek voor haar een afgelegen woonplek: bv. een boerderij aan een kleine weg, liefst geen provinciale weg, zonder andere honden of andere boerderijen in de buurt met een hond, of een ander soort afgelegen plek.

 

 

Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 6 Jaar
Plaats:
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend