Leentje in Nederland


Beschrijving:

Wie is Leentje?

Leentje is een gesteriliseerd meisje van anderhalf jaar. Ze weegt 23 kilo. Ze is slim, lief, mooi en energiek, en begroet het leven vol enthousiasme.

Leentje loopt netjes aan de lijn, kan vier tot vijf uur alleen thuis zijn en blaft dan niet, en gaat rustig urenlang mee in de auto. Ze kent de commando’s ‘zit’, ‘lig’, ‘blijf’, ‘wacht’, ‘plaats’ en ‘hier’, en luistert daar vrij goed naar, al is het natuurlijk nog een jonge hond. Een fluitje is ook goed om in te zetten.

Ze speelt graag met andere honden, daar geniet ze enorm van. Op dit moment gaat ze twee dagen in de week naar een opvang waar ze de hele dag met tien andere honden buiten is, dat vindt ze heel fijn. Ook loslopen op veilige plekken waar ze kan spelen is enorm aan haar besteed, zoals op een (honden)strand. Ze rent graag door het water. Eenden en katten vindt ze interessant, maar ze wordt in dat opzicht steeds rustiger en leert daar met opgeheven hoofd aan voorbij te lopen.

In bosgebied met herten wordt haar jachtinstinct wakker. Daar kun je haar nu (nog) niet loslaten. Ze loopt dan wel prima aan een langere lijn, snuffelt graag en laat zich ook goed bijsturen als ze toch iets interessants tussen de bomen ziet. Hele lekkere hapjes helpen daarbij goed. Dat geldt trouwens voor alles waar je haar in wilt trainen.

Wat voor mensen passen bij Leentje?

Leentje doet het goed, maar heeft natuurlijk ook nog van alles te leren. Haar mensen moeten het dan ook leuk vinden om haar verder wegwijs te maken.

Ze is energiek, dus wandelen is een must. Maar als er een flinke omheinde tuin is geniet ze daar ook van, en ze kan rustig uren scharrelen en op een kleedje liggend geuren opsnuiven, of met speeltjes in de weer zijn, zoals een kong waarin snoepjes zitten. Speuren naar brokjes voor haar ontbijt en avondeten vindt ze ook heel leuk.

Als er in die tuin nog een andere hond zou zijn: fantastisch. En meerdere honden: ook geweldig. Ze is goed met alle honden, spreekt hun ‘taal’, speelt als de ander dat ook wil en houdt op als de ander het genoeg vindt. Als ze een onbekend veldje op gaat kan ze een tikje bang zijn, maar al snel vindt ze het alleen maar leuk. We denken ook dat een andere hond of een roedel haar nog van alles kan leren over het leven in Nederland, en dat ze zich het meest op haar gemak voelt met een andere hond in de buurt.

Leentje zou het liefst wat ruimte en natuur om zich heen hebben. Een huis waar voortdurend mensen en auto’s vlak voor het raam langs schieten kan haar wat onrustig maken. Soms blaft ze dan ook. Is het om het huis niet te druk, dan hoor je haar dagen niet.

Binnen is ze gezellig en tevreden aanwezig, als ze lekker heeft kunnen spelen of wandelen. Ze komt geregeld even gedag zeggen, en komt al kijken of alles goed is als je niest. Soms moet je haar even helpen om rust te nemen, door haar op haar plek te laten liggen. Een lekker kauwding wordt altijd op prijs gesteld.

Leentje heeft mensen nodig met een rustig overwicht op honden, zachtaardig, maar ook helder over wat er van haar wordt verwacht. Dat is voor haarzelf fijn en rustig, en voor de baasjes ook. Op straat kan ze soms opeens bang reageren op een onbekende man, soms ook op kinderen, en blaft dan. Dat is op dit moment het belangrijkste punt om aan te werken. Ben je zelf wat onzekerder, dan voelt ze dat aan en lijkt je soms te willen verdedigen. Met lieve maar duidelijke leiding leert ze snel en graag. We hebben er dan ook vertrouwen in dat ze hier goed in bij te sturen is.

Filmpjes

Luistert goed op het strand https://youtu.be/Dp_NcVITG9w?si=H0q5NZtB4c22Oq9L

Los op een veldje https://youtu.be/ySmKRWppwms?si=NXfWcYd7ycBgvQaV

 

GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 35-50 cm
Leeftijd: 2 Jaar
Plaats:
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend