Toto/ Prada in Nederland


Beschrijving:

Update

Met pijn in ons hart moeten wij voor Toto een nieuwe thuis zoeken. Toto is een mooie dame van ruim 3 jaar. Ze is gek op mensen en kan prima met kinderen van alle leeftijden. Ze is gericht op haar baas en wil deze beschermen. Ze loopt graag een rondje met je mee, vindt peddelen in ondiep water enorm leuk en stokken ook - hoe groter hoe beter (uitkijken voor je scheenbenen!). Met andere honden is het altijd even wennen, vooral in huis en ze kan absoluut niet bij katten. Toto mist wat basisvaardigheden maar met de juiste baas, die veel tijd voor haar heeft, graag met haar wil trainen en niet vaak van huis hoeft te zijn, wordt ze een vriendin voor het leven! 

Toto is een drie jaar oude herder-mix teef (gesteriliseerd). Ze is heel aanhankelijk, blijft in de buurt en wil graag het baasje kunnen zien. Ze luistert over het algemeen goed, tenzij ze is afgeleid...


Met mensen is er nooit een probleem geweest, ook niet met kinderen. Toto houdt van aangehaald worden en bedelt soms om aandacht.
Met andere honden gaat het over het algemeen ook goed, maar Toto houdt niet zo van spelen en zeker als ze een stok heeft, wordt ze erg bezitterig en kan ze andere honden afsnauwen als ze het gevoel heeft dat haar stok wordt bedreigd. Bij sommige kleinere honden kan Toto ruw en fel worden, dat is erg onvoorspelbaar maar heeft ons wel doen besluiten om haar over het algemeen aangelijnd te houden.
Ze loopt, met tuigje, goed aan de lijn. Paarden en koeien laat ze geheel links liggen, soms wil ze wel achter vogels aan gaan, maar als die wegvliegen verliest ze snel interesse.

Ze is geobsedeerd door stokken / takken - hoe groter hoe beter (ze sleept halve boomstammen mee), als ze er eenmaal een heeft gevonden is dat het enige waar ze zich op kan concentreren en ze laat pas los als ze echt moe is of daartoe gedwongen wordt...

Dit levert grappige taferelen op (betrekkelijk kleine hond met een enorme tak) maar kan soms ook vervelend zijn omdat ze erg lomp is.
Ze houdt ook heel erg van water en zwemmen en zal dat altijd opzoeken en indien mogelijk kopje ondergaan.

Toto en katten is absoluut geen match - wanneer ze een kat ziet wordt ze helemaal gek en wil ze er achteraan je moet haar dan met kracht bij je houden.

Toto kan heel goed alleen thuis zijn zolang dit haar eigen plekje is.. Als je bijvoorbeeld een paar dagen in een vakantiewoning bent ziet zij dat niet als haar eigen plekje en piept ze als je weggaat.

Over het algemeen is Toto een schatje met wat uitdagende trekjes. Een stel of familie (zonder katten) zal heel veel plezier aan haar kunnen beleven.
 
Filmpjes
Ze komt netjes terug bij het baasje https://youtube.com/shorts/gxVisDwK4XE?feature=share

 

 

 

 

.

GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 4 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend