Rubén (Elías) in Nederland


Beschrijving:

Ruben wordt door het opvanggezin Elias genoemd.

Elias is een energieke en speelse Duitse herder mix van bijna 2 jaar. Helaas heeft hij in zijn jonge leven tot nu toe weinig geluk gehad. 

In Spanje kwam hij in het asiel terecht nadat hij bij zijn vorige eigenaar steeds wegliep door te weinig aandacht en uitdaging. Eenmaal in Nederland is hij tot twee keer toe geadopteerd en beide keren terug gekomen wegens (extreem) blaf gedrag en nervositeit in huis. 

Eigenlijk is Elias helemaal niet zo ingewikkeld en beslist sociaal, maar heeft tot nu toe te weinig opvoeding gehad. Hij is overgevoelig en zijn allergrootste trigger is andere honden op straat (hysterisch blaffen, al op grote afstand ) en in die situatie dan ook het lastigst bij te sturen. 

Elias is een allemansvriend. In het eerste gezin leefde hij met twee kinderen van 2 en 8 waar het goed mee ging. En bij zijn opvanggezin heeft hij ervaring opgedaan met twee kinderen van 5 en 7 en een baby van 9 maanden. Dit ging ook zonder problemen, maar kinderen natuurlijk nooit alleen laten. Als de kinderen rennen wil hij misschien mee doen, maar hij is goed weg te sturen is onze ervaring. Met katten gaat hij ook goed, in het opvanggezin leeft hij er samen met twee. 

Hier in huis is Elias perfect zindelijk. Even alleen zijn kan hij ook al, maar dit zal sowieso altijd opgebouwd moeten worden bij een verhuizing. Met de twee honden in het opvanggezin (gecastreerd) gaat het perfect. Hij heeft hier geen baknijd, zowel niet naar mens als naar dier. Autorijden is geen probleem, maar ook daar ligt zijn blafgedrag weer op de loer. 
Het is een hond die graag dingen onderneemt, maar met één actieve wandeling per dag is hij hier heel relaxed. Fietsen, hardlopen of een cursus zal hij naar verwachting ook waarderen. 

Zoals gezegd is hij twee keer na adoptie teruggekomen, omdat hij naar alles scheen te blaffen buiten en het probleem zat hem ook in nervositeit binnenshuis (veel blaffen en plakken achter de baas aan). Hier doet hij dat niet, maar moet daar wel in gestuurd worden, anders zal hij waarschijnlijk terugvallen.
Extreem blaffen naar andere honden en in mindere mate bij andere situaties (mensen, vogels enz.) doet hij ook hier; er is een begin gemaakt met desensitisatie.  Hij lijkt ook de neiging te hebben achter auto’s aan te willen jagen. 

Een druk huishouden is naar onze inschatting niet erg, want dit is meer een familie- dan een erfhond. Zolang er maar balans en duidelijkheid heerst in plaats van chaotische energie. Helaas lijkt het daar juist steeds mis te gaan bij hem. 
Zonder sturing of evenwichtige roedel, zal Elias terugvallen in probleem (blaf) gedrag.

Elias zoekt echt een adoptant waar hij niet weer opnieuw weg hoeft. Iemand die assertief is en leiding kan geven vanuit rust in plaats van dominantie. En iemand die niet schrikt van zijn geblaf, maar daarmee aan de slag gaat en geen snelle resultaten eist. Iemand die begrijpt dat Elias een bepaalde manier van omgang  nodig blijft houden, om terugvalgedrag te voorkomen. Elias is enorm baasgericht en daardoor goed trainbaar voor de juiste persoon.

Rubén speelt met Tila & Yoanna:https://youtu.be/yNje8OuFerE

Filmpje:
Compilatie filmpje https://youtu.be/QfiW3th2moY

Rubén speelt met andere honden.

GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Collie (mix/mezcla), Herderachtig (mix) / Pastor (mezcla)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 3 Jaar
Plaats: Driebergen-Rijsenburg
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend