Azahar /Zara in Nederland


Beschrijving:

Eén van de 7 honden die wegens mishandeling in beslag genomen werden bij een jager. Tot de rechtbank een uitspraak gaf moesten de honden in het asiel blijven.

Na drie jaar! van onzekerheid zijn ze nu eindelijk vrijgegeven en dus beschikbaar voor adoptie. Azahar is nu in Nederland in de opvang . Haar vriendin Carmin heeft hier ook gelogeerd voordat ze haar thuis vond en nu is het haar beurt. Als zij haar eigen plekje heeft gevonden, mag er weer een ander pechvogeltje uit dit clubje in het opvanggezin komen logeren.

Info vanuit de opvang

Azahar is een paar weken bij ons in de opvang en geniet van haar luxe leventje dat ze nu heeft. Ze is nog erg mager en haar huid van haar voorpootjes is wat ruw van het doorliggen in het asiel. Maar verder doet ze het geweldig. Haar favoriete moment van de dag is de etenstijd en als ze haar bakje krijgt staat ze ongeduldig te trappelen en kan niet wachten op al dat lekkers. Azahar is verlegen en bescheiden en kijkt hier bij onze honden hoe alles in zijn werk gaat. het is ook voor het eerst dat ze in een huis leeft en dat is soms wel wat spannend. Met regelmaat komt ze zich even melden voor een aaitje en snuffelt ze je hand helemaal af om daarna in haar mandje te kruipen en je overal met haar kraalogen te volgen als je bezig bent. In de ochtend is ze reuzeblij dat ze je ziet en huppelt dan dartel rond je heen. TIjdens het wandelen loopt ze netjes me en is erg geintereseerd in alle luchtjes, struiken, stokken en graven in het zand is werkelijk geweldig. Ze komt dan helemaal tot leven. Aan de lange lijn maakt ze dan heuze bokkensprongen van blijdschap. Voor Azahar zoeken wij een thuis waar geduld is en rust, een hondenvriend is echt een pre want ze is altijd met andere honden geweest en houd van hun gezelschap. Katten daar kan ze niet goed mee door een deur. Een gesloten hoog omheinde tuin is met een podenco geen overbodige luxe. Ik denk niet dat ze van kleine kinderen gelukkig word omdat ze snel kan schrikken. Tieners is een prima match. Bent u misschien dat rustige thuis die haar na al die jaren bij een jager en daarna nog eens vier jaar wachten in het asiel haar nu een warm thuis wil geven? Mail dan gerust of bel het nummer bij haar profiel.


Filmpjes:

Los in een veilig gebied https://youtube.com/shorts/dkuGZWKUy0c?feature=share

Koekjes https://youtube.com/shorts/V1q4UjGd5-k?feature=share

Genieten van de aandacht https://youtu.be/dMXqy6hqDJ8

Buiten het asiel https://youtube.com/shorts/5AqJuQmQpKs?feature=share

Blij om weer eens buiten te zijn https://youtu.be/xZH3VCu-bo0

Een schatje van een Podencootje

Sexe: Teef
Soort: Podenco (mix)/Galgo (mix)
Grootte: 35-50 cm
Leeftijd: 8 Jaar
Plaats: DRUNEN
Tel. nr.: 0653713984

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend