Maruka in Nederland


Beschrijving:

GEZOCHT: HONDEN VROUWTJE VOOR MARUKA

Het liefst zou ik haar inmiddels zelf houden omdat ze heel erg leuk is en erg trouw aan haar baasje. Ik vang honden op uit het asiel in Spanje en soms begin ik aan een projectje. Maruka was zo'n projectje. 

Inmiddels is ze eigenlijk het perfecte hondje, ze draait volledig mee in het gezin en met de andere honden. Ze weet heel goed wat ze wel en wat ze niet wil en daar hebben we veel plezier om want het zijn allemaal leuke dingetjes. Als ik met haar naar het hondenstrand ga loopt ze inmiddels los zonder sleeplijntje eraan. Ze gaat nu als ik het vraag zitten zodat ik haar weer aan kan lijnen op weg naar de auto. 

Ze heeft voor de nacht haar vaste plekje op de stoel aan de keukentafel, Ik leg daar een lekker kussen op en ze is helemaal gelukkig. Ze gaat graag even bij de buren buurten en gaat daar dan een paar uurtjes op visite, meestal probeert ze daar te zijn rond het avondeten en daarna wil ze natuurlijk gauw weg dan komt ze weer naar mijn huis waar ze voor de deur staat om daar ook een hapje mee te pikken van het avondeten voor de honden. 

Even uitleg, er staan twee huizen naast elkaar met een omheining er omheen dus als ze van de ene naar de andere gaat is het allemaal omheind. Maruka is samen met pups in het asiel gekomen in Spanje en ze was heel erg bang voor mensen. Je kon haar niet aanraken en ze wilde niks van je weten ze zat te blaffen en probeerde je op die manier weg te jagen op een gegeven ogenblik kreeg ik toch wat met haar op een van mijn bezoeken aan het asiel en ik heb met een vrijwilliger die in Spanje woont afgesproken om met haar aan het werk te gaan zodat ze in ieder geval op één of andere manier aangelijnd kon worden en mee kon wandelen.

Toen dat kon heb ik haar meegenomen naar Nederland. Met kleine stapjes vooruit zijn we inmiddels zo ver dat ze het zo ontzettend goed doet en ze precies weet hoe het werkt in huis. Ik kan haar inmiddels aanlijnen kan haar op haar borstje aaien en op haar hoofdje zachtjes aaien zelfs op haar rug mag ik nu kriebelen. 

Ook voor mij loopt ze nog wel eens weg en voor vreemde is ze niet bang maar ze laat zich niet door ze aaien. Ik zoek een huisje voor haar waar ook andere hondjes wonen, ze kan nog veel verder komen dan waar ze nu is als ze meer één op één aandacht krijgt. Ze ligt ook graag naast je op de bank maar ik zit vaak in de keuken met de opvang honden. 

Ze is naar mij toe ontzettend trouw en dat zal ze ook naar haar nieuwe baasje worden. Het is geen hondje die weg kruipt voor vreemde mensen, ze staat rustig naast je te kijken of je wat lekkers hebt. Maar ze laat zich gewoon niet aanraken door vreemde mensen. Ze is ook niet bang voor geluiden en tijdens de wandeling door de woonwijk loopt ze heerlijk te genieten. 

Ik vind dat je heel veel van maruka krijgt en ik ben er van overtuigd dat ze nog veel verder kan komen dan waar ze nu is

 

Maruka werd op straat gevonden samen met haar pups. Er werd gemeld dat er nog een moederhond met pups zou lopen, maar zij werd helaas niet gevonden. Maruka werd van straat meegenomen met haar pups en ook de pups van de andere hond die zij verzorgde. Ze heeft alle 10 de pups met heel veel liefde en zorg groot gebracht. Als een leeuw beschermde ze de kleintjes.

Nu zijn alle pups geadopteerd en zij blijft achter in het asiel. Maruka is een angstig hondje dat het vertrouwen in de mens nog terug moet krijgen. Beetje bij beetje durft ze meer en nu wacht ze totdat iemand met heel veel liefde en geduld haar wil adopteren. Het is een ontzettend leuk hondje om te zien en ze is ook erg klein.

Filmpjes:
Braaf loslopen
Op de bank
Ze wordt geaaid
Mee wandelen

Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 0-35 cm
Leeftijd: 4 Jaar
Plaats: NIJKERK
Tel. nr.: 06-22601755

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend