Tormenta in Nederland

 
Beschrijving:

Trueno en Tormenta( gastgezin noemt haar Toria) beide samen in de opvang en zijn vijf maanden oud. Hebben de grootste lol samen dus een hondenmaatje zou wel erg fijn zijn voor ze. Weten allebei al wat aan de lijn lopen is zijn aan het wennen aan het Nederlandse straatgebeuren. Ook dat gaat al goed een tractor en vrachtwagen werden even stilstaand gevolgd, de auto’s zijn ze al aan gewend. Honden tegenkomen is nog wat spannend, maar ook dat komt goed. Beide zijn heel sociaal naar de honden van het gast gezin en niet dominant. Hun nieuwsgierigheid overwint hun milde angst. Zindelijkheid gaat al redelijk mits op tijd met ze naar buiten. Duurt het te lang is er binnen nog een ongelukje. Ik mag ze al aaien, masseren overal daar genieten ze al van. Visite vinden ze wel spannend nog, maar gaan toch wel voorzichtig even kijken, ze blaffen niet naar visite als de visite ze negeert en geen oogcontact maakt. Maar met de tijd is contact met visite zeker mogelijk, ze moeten nog wat zelfverzekerder naar mensen worden. Spelende kinderen buiten die voetbalden ging na even blaffen eerst daarna ook goed wel op afstand. Ze kunnen eventjes in een bench met een boodschap doen en zijn dan ook rustig bij terugkomst.  Een huis met een tuin vinden beide wel erg fijn vermaken ze zich samen uren in. Er zijn veel knaagdieren(konijnen en cavia’s)  in het gastgezin daar zijn ze al goed aan gewend. Voor beide geldt  een positieve benadering en op die manier ook aangeven wat ze goed doen. Ze zijn heel slim en leren snel.
Voor beide is enige ervaring met angstige honden nodig en vooral ook geduld met wennen aan een nieuwe situatie, maar met de juiste begeleiding maken ze snel stappen heel mooi.
Toria is een vriendelijk toch wel open hondje. Er is wat angst, maar het zit niet heel diep. Ze wil al graag geaaid worden en komt ook als ik haar naam roep. Buiten is ze wat meer onder de indruk als Trueno, maar komen we niks tegen loopt zel al wel kwispelend mee. Zindelijkheid gaat redelijk ze doet er wat langer over voor ze buiten wat doet als Trueno ziet zoveel  dingen die belangrijker zijn. Maar met een paar weken komt dat ook goed. Torias tuig omdoen ging al vlot goed ze blijft keurig geduldig zitten. Toria heeft geduldige begeleiding nodig wil ze zich goed ontplooien.

 

We zoeken voor Trueno en Tormenta een rustige, stabiele omgeving. Ik denk ook dat ze het beste geplaatst kunnen worden bij iemand die al een stabiele hond heeft waar ze zich veilig bij kunnen voelen. We plaatsen ze niet in een drukke stad en ook niet bij jonge kinderen, want dit zijn te veel prikkels voor ze.

Ze hoeven niet samen te blijven, maar het mag natuurlijk wel.

 

Tormenta en haar broertje Trueno zijn beide binnengebracht door de Guardia Civil. Ze liepen samen los op de weg richting Benimatell.

Niemand heeft gezocht of gevraagd naar deze hondjes, daarom vermoeden we dat de persoon die ze kwijt is het verlies niets interesseert. En dat stemt ons alweer treurig over wat er met de eventuele rest van het nestje gebeurd is  ????

Ze zijn wat terughoudend maar erg schattig. Naar verwachting worden ze qua grootte een middelmaatje.

Ze zijn prachtig ♥️????????

Filmpjes

Helemaal happy en vrij https://youtu.be/QNS8MFZ5zys

Lekker liggen op een bed https://youtu.be/xisCSFUQO5s

Ze wil mee wandelen https://youtu.be/xHrQAd_N4ug

In huis https://youtu.be/Y3DGUAcX8XY

Stoeien in de tuin https://youtu.be/2RSm0tmAifE

Op een ligstoel in Nederland https://youtu.be/FgYOpoBR-Ec

Dagje bij vrijwilliger thuis https://youtu.be/0cQU1nd54tg

Met andere hondjes https://youtu.be/qKWHnkAphiI

In het puppypark https://youtu.be/O5cxhhgI7LA

Net in het asiel https://youtu.be/gu19RVzQSNo

 
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 6 maanden
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Driebergen-Rijsenburg
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend